welkom

het bedrijf

fotoalbum

trappenasiel

contact

in de pers

links

fotoblog

 
 

Restauratie atelier Jeroen Helsloot

De trap is het verbindende element van een gebouw. Om die reden hebben trappen altijd een belangrijke plek gehad in de architectuurgeschiedenis. In de meest uiteenlopende stijlen en vormen hebben mijn voorgangers trappen gemaakt die een afspiegeling zijn van culturele en sociale ideeën van hun tijd. Het voortzetten van deze traditie is een schone taak en die is aan u.

 

Jeroen Helsloot

 

Nieuwe trap in de Winkel van Sinkel te Utrecht.

18de eeuwse trap

 

Mijn bedrijf is al 19 jaar gespecialiseerd in restauratie van interieurtimmerwerk en in het ontwerpen en vervaardigen van nieuwe trappen in historische of ornamentele stijlen. Hierbij spelen niet zelden bouwhistorisch onderzoek en het oplossen van ingewikkelde ruimtelijke vraagstukken een grote rol.

Uiteraard begint een ontwerp bij uw wensen. Daarnaast laat ik mij inspireren door oude trappen. Dankzij een grote kennis van bouwstijlen is het mogelijk detailleringen aan te brengen die een trap het historisch uiterlijk geven dat past in zijn omgeving.

Ook vormt de toepassing van oude traponderdelen zoals hoofdbalusters, spijlen, leuningen, of treden, altijd een goede manier om het historisch karakter van een trap te versterken.

Mijn inspiratie komt uit oude tradities, maar ik sta open voor moderne technieken. Dankzij het lamineren is het bijvoorbeeld mogelijk grote gebogen onderdelen in een stuk te maken in plaats van in gekoppelde segmenten. Dit komt de soliditeit van trappen en vooral die van de leuningen ten goede.

 

 

Mijn nieuwe werkplaats, tegen de binnenstad van Utrecht gelegen, deel ik met meubelrestaurator Jeroen van Koolwijk. Aangekleed met veel oude ornamentiek is het een uitstekende plek om in de huid van vroegere bouwers te kruipen.

Tot mijn clientèle behoren naast vele eigenaren van monumentale panden (waaronder burgemeesterswoningen) ook diverse bedrijven. Evenzo weten stichtingen tot behoud van monumenten en de gemeentelijke Dienst Monumentenzorg mij te vinden.

Tot slot,

U kunt altijd bellen of langs komen in mijn werkplaats aan de Herenweg. Een eerste inventarisatie binnen Utrecht is gratis en vrijblijvend. Tegen betaling maak ik graag een schetsontwerp om uw plannen tastbaarder te maken.

 

 

 

welkom naar boven fotoalbum trappenasiel contact